Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0591-521487
  • info@postmusadministratieenadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

11-10-2018

Daarom heb je een rechtsbijstandverzekering nodig!

Nog steeds lopen in Nederland heel wat consumenten rond zonder een rechtsbijstandverzekering. En waarom zouden ze ook? Ze hebben immers toch nooit een geschil! Wij geven jou een aantal redenen waarom zo'n verzekering zeker overwogen moet worden. 

Bij het kopen of verkopen van een huis wordt vaak gedacht aan het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering, maar ook bij andere conflicten kan de verzekering erg van pas komen. Je hebt bijvoorbeeld een geschil met jouw werkgever, de gemeente of met de verhuurder van jouw huurhuis. En zo zijn er nog legio voorbeelden denkbaar. Wanneer je op zulke momenten een beroep kunt doen op een rechtsbijstandverzekering kun je alle hulp verwachten van een deskundig stel juristen. Ieder met zijn eigen specialisme.
En wanneer je weet dat bij de meeste advocatenbureaus het starttarief al ligt op 251.-- euro, per uur (!), lijkt een rechtsbijstandverzekering eigenlijk al een must. Zeker gezien de lage maandpremie. 

Je kunt aansprakelijk gesteld worden voor schade

Je hebt zelf een uitbouw geplaatst en vervolgens heeft de buurman waterschade. Komt dit door jouw uitbouw? Vooral als het om een grote schade gaat, kun je een claim tegemoet zien. Dit kan een juridisch getouwtrek worden.
Advocaten hebben flinke uurtarieven, dus ook als het niet voor de rechter komt kunnen de kosten al in de duizenden euro’s lopen.
Maar het grootste belang van de verzekering ligt bij de kans dat je zelf schade oploopt door toedoen van anderen. Met een rechtsbijstandsverzekering kun je de juridische kosten bij de verzekeraar neerleggen.

Wanneer kun je een beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering?

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt waaruit blijkt dat de kans op een claim op de rechtsbijstandsverzekering toch redelijk groot is.

Arbeidsgeschil

Om een fout tijdens het werk word je op staande voet ontslagen. Volgens de werkgever is de fout zwaar verwijtbaar en de arbeidsovereenkomst voortzetten is onbespreekbaar. De werkgever moet een erg goed verhaal hebben anders is op deze manier ontslagen worden niet toegestaan. De rechter kan het ontslag terugdraaien of een geldelijke vergoeding aan de werkgever opleggen, maar de juridische kosten kunnen een reden zijn om het ontslag niet aan te vechten. Met een rechtsbijstandsverzekering sta je sterk en hoef je de juridische kosten niet zelf te betalen.

Geschil met winkelier of een fabrikant

Je laat een nieuwe keuken plaatsen, maar je hebt niet geleverd gekregen wat afgesproken is. Of de factuur komt onredelijk hoog uit. Als particulier sta je zwak tegenover een grote keukenleverancier en zul je snel geneigd zijn om toch maar akkoord te gaan, maar eigenlijk voelt het niet goed. Met een verzekering tegen deze kosten blijf je vechten voor jouw rechten. In een uiterste geval doet de rechter er een uitspraak over.

Je raakt arbeidsongeschikt door een ongeval

Je wordt aangereden waardoor je arbeidsongeschikt raakt. Door het ongeval maak je hoge kosten en jouw inkomen valt weg. In bepaalde gevallen moet de schuld nog juridisch uitgevochten worden. Zonder een rechtsbijstandsverzekering zijn de kosten om aansprakelijkheid van de andere partij aan te tonen niet te dragen. Met de rechtsbijstandsverzekering krijg je waar je recht op hebt.

De verzekering wil niet betalen.....

En ook dát kan een keer gebeuren. Je hebt een schade opgelopen waarvoor je vindt, dat je verzekerd bent. Desondanks wil de verzekeringmaatschappij die niet vergoeden. En ondanks alle moeite die er in gestoken is om toch met een goed resultaat het dossier te kunnen sluiten, lukt het niet tot overeenstemming te komen. Hoe krijg je gelijk.....?

We zeiden het al, een rechtsbijstandverzekering wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Om dan rustig achterover te kunnen leunen in de wetenschap, dat je bij een juridisch conflict niet meer alleen staat, geeft een erg rustig gevoel. Meer weten? Bel even. Of stuur een mail. We helpen graag verder.

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens